4.5 cups of tea (1/2 kg) of flour
1 teaspoon of ground salt
4-6 tablespoons of oil
1 cup of tea water
- Put in bowl large 4 cups of flour tea. (Keep the remainder for the aperture of the sheet). You open a dump in the center and pour in the rest of the material. Stir the mixture while taking the flour.
- Pick the dough into a ball and knead for a few minutes, adding, if necessary, a little flour. Leave it covered for at least 1/2 hour.
- Put the dough on a ball and knead it for a few minutes, adding, if necessary, a little flour. Leave it covered for at least 1/2 hour.
- Place the dough in 6-8 balls depending on how big you want to make leaves. Open them in thin sheets with the bar or pass them from the sheet-cutter using the remaining flour.
4.5 φλιτζάνια τσαγιού (1/2 κιλό) αλεύρι
1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
4-6 κουταλιές σούπας λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Βάζετε σε μπωλ μεγάλο 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι. (Κρατάτε το υπόλοιπο για το ανοίγμα του φύλλου). Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε το μίγμα, ενώ παίρνετε μέσα το αλεύρι.
- Μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα και τη ζυμώνετε μερικά λεπτά, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο ακόμη αλεύρι. Την αφήνετε, σκεπασμένη, το λιγότερο 1/2 ώρα.
- Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα και τη ζυμώνετε μερικά λεπτά, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο ακόμη αλεύρι. Την αφήνετε, σκεπασμένη, το λιγότερο 1/2 ώρα.
- Πλάθετε τη ζύμη σε 6-8 μπαλάκια ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλετε ωα γίνουν α φύλλα. Τ' ανοίγετε σε φύλλα λεπτά με τη βέργα ή τα περνάτε από την ειδική για φύλλο μηχανή χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο αλεύρι.
deep frying filo pastry
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20130615082511AAJYHdU