Labels

Show more

Filo pastry recipe and how to roll




4.5 cups of tea (1/2 kg) of flour
1 teaspoon of ground salt
4-6 tablespoons of oil
1 cup of tea water

  1. Put in bowl large 4 cups of flour tea. (Keep the remainder for the aperture of the sheet). You open a dump in the center and pour in the rest of the material. Stir the mixture while taking the flour.
  2. Pick the dough into a ball and knead for a few minutes, adding, if necessary, a little flour. Leave it covered for at least 1/2 hour.
  3. Put the dough on a ball and knead it for a few minutes, adding, if necessary, a little flour. Leave it covered for at least 1/2 hour.
  4. Place the dough in 6-8 balls depending on how big you want to make leaves. Open them in thin sheets with the bar or pass them from the sheet-cutter using the remaining flour.


4.5 φλιτζάνια τσαγιού (1/2 κιλό) αλεύρι
1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
4-6 κουταλιές σούπας λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

  1. Βάζετε σε μπωλ μεγάλο 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι.  (Κρατάτε το υπόλοιπο για το ανοίγμα του φύλλου).  Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά.  Ανακατεύετε το μίγμα, ενώ παίρνετε μέσα το αλεύρι.
  2. Μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα και τη ζυμώνετε μερικά λεπτά, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο ακόμη αλεύρι.  Την αφήνετε, σκεπασμένη, το λιγότερο 1/2 ώρα. 
  3. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα και τη ζυμώνετε μερικά λεπτά, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο ακόμη αλεύρι.  Την αφήνετε, σκεπασμένη, το λιγότερο 1/2 ώρα.
  4. Πλάθετε τη ζύμη σε 6-8 μπαλάκια ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλετε ωα γίνουν α φύλλα.  Τ' ανοίγετε σε φύλλα λεπτά με τη βέργα ή τα περνάτε από την ειδική για φύλλο μηχανή χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο αλεύρι.
From Greek recipe book


deep frying filo pastry
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20130615082511AAJYHdU