Labels

Show more

Choureki dough without sugar recipe



1 φλιτζάνι τσαγιού πολύ χλιαρό γάλα
25-30 γραμμάρια μαγιά μπύρας ή μια κουταλιά σούπας κοφτή στεγνή μαγιά
2 γεμάτες κουταλιές σούπας βούτυρο
2 αυγά, αλάτι, ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού ή γλυκάνισο
4.5 φλιτζ. τσαγ. (1/2 κιλό περίπου) αλεύρι σκληρό

1 cup of tea very lukewarm milk
25-30 grams of beer yeast or a tablespoon of crisp dry yeast
2 full of tablespoons butter
2 eggs, salt, sugar
Lemon zest or anise
4.5 cups. tea. (About 1/2 kg approx.) Flour hard


Διαλύετε στο γάλα τη μαγιά.

Βάζετε σε ένα ζεστό μπωλ το βούτυρο, τ' αυγά, 2 κουταλάκια τσαγιού κοφτό αλάτι, μια κουταλιά σούπας κοφτή ζάχαρη, λίγο ξύσμα λεμονιού, ή 1 κουταλάκι τριμμένο γλυκάνισο.  Χτυπάτε το μίγμα και ρίχνετε τμηματικά το αλεύρι.

Ζυμώνετε τη ζύμη ώσπου να γίνει λεία και ν' αποκτήσει ελαστικότητα.  Τη σκεπάζετε και αφήνετε να μείνει σε χλιαρό (όχι ζεστό) μέρος ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.  Την ξαναζυμώνετε και τη  χρησιμοποιείτε αμέσως ή τη διατηρείτε, σκεπασμένη, στο ψυγείο επί 2-3 μέρες.


Dissolve yeast in milk.

Put in a warm bowl butter, eggs, 2 teaspoons of salt, a teaspoon of cooked sugar, a little bit of lemon zest, or 1 teaspoon of grated anise. Beat the mixture and part the flour.

Knead the dough until it becomes smooth and gains elasticity. Cover it and leave it to be warm (not warm)  place until it doubles in volume. Rejuvenate and use it immediately or keep it covered in the refrigerator for 2-3 days.